Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Aangeklede Andijviesalade

Aangeklede Andijviesalade

Ingrediënten:

  • 4 sneetjes witbrood, zonder korst
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 4 eieren
  • 1 kropje andijvie
  • 1 bakje cherrytomaten (250 g)
  • 3 eetlepels witte-wijnazijn
  • 1 bakje verse dille (15 g

Bereiding:

Snijd het brood in lange repen. Schep het brood om met 2 eetlepels olie en de knoflook. Bak het brood in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur krokant en goudbruin. Leg de croutons op een bord en strooi er zout en peper over, laat afkoelen. Breng een pannetje water aan de kook, doe de eieren erin en kook ze 5 minuten. Spoel ze onder koud stromend water, pel ze en halveer ze. Was en droog de andijvie en scheur de bladeren in grove stukken. Halveer de cherry tomaten. Klop in een kom 6 eetlepels olie met de azijn door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de andijvie, de tomaten en de takjes dille over vier borden. Leg er de eieren op. Besprenkel met de dressing en verdeel er de croutons over

Overge recept informatie:

Recept nummer: 5374
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Salades
Datum: 23-10-2009
Land: Nederland
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee