Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Russische zalmsalade

Russische zalmsalade

Ingrediënten:

  • 25 g boter
  • 600 g zalmfilet
  • 3 eetlepels citroensap
  • 8 kleine eieren
  • 125 ml zure room
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 2 rode uien, heel fijn,gesnipperd
  • 3 eetlepels verse dille fijngesneden
  • 1 komkommer
  • versgemalen peper

Bereiding:

Smelt de boter in een hapjespan.

Leg de zalm erin en strooi er zout en peper over.
Schenk het citroensap erover en laat de zalm afgedekt in 10-12 minuten zachtjes gaar worden.
Laat de zalm afkoelen.
Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard. Roer in een kom de zure room met de mayonaise en zout en peper naar smaak tot een sausje.

Verdeel in een andere kom de zalm met een vork in kleine stukjes.
Schep driekwart van de ui en dille en de helft van het sausje erdoor.
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in de lengte in plakken en leg ze op een platte schaal.
Schep de salade erop en strooi de rest van de ui en dille erover.
Pel de eieren, halveer ze en leg ze met de bolle kant onder in een cirkel op de salade.

Verdun de rest van het sausje met 1-2 eetlepels water en schep wat van de saus over elk ei.
Bestrooi met wat peper.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 5400
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Salades
Datum: 24-10-2009
Land: Rusland
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee