Recept van de dag: Garnaal en patat

Salade van paling met appelstroop

Salade van paling met appelstroop

Ingrediƫnten:

  • 4 eetlepels appelstroop
  • 1 bos radijs, schoongemaakt en in gelijkmatige plakjes gesneden
  • 3 eetlepels olie
  • 1/2 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel Zaanse mosterd
  • 1 zakje veldsla (75 g)
  • 200 g gerookte palingfilet
  • 1 citroen, geraspt
  • 4 sprietjes bieslook

Bereiding:

Meng de appelstroop met een eetlepel kokend water en teken met een theelepel die je in de stroop doopt een vierkant op elk bord.

Leg binnen dit vierkant dakpansgewijs een kleiner gesloten vierkant van de plakjes radijs.

Klop een dressing van 2 eetlepels olie, wittewijnazijn, suiker en mosterd en meng dit met de veldsla.

Leg op ieder vierkant van radijs een handje veldsla.

Snijd de paling in stukken die even groot zijn als het radijsvierkant (zie foto) en leg op elke salade 4 stukjes paling naast elkaar.

Bestrooi de salade met zout, peper en citroenrasp naar smaak.

Leg een knoopje in elk sprietje bieslook en doe op elke salade een sprietje.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 5446
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Voorgerechten / Amuses
Datum: 26-10-2009
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee