Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Spaghetti met mosselen

Spaghetti met mosselen

Ingrediënten:

  • 300 g spaghetti
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
  • 2 kg mosselen
  • 200 ml droge witte wijn
  • 5 el peterselie

Bereiding:

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 2 min. van de kooktijd af. Giet af en vang het kookvocht op. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook en de rode peper 1 min.Schep de mosselen erbij, schenk de witte wijn erover en schep op hoog vuur om. Voeg 1 soep-opscheplepel kookvocht van de pasta toe. Doe de deksel op de pan en laat de mosselen 5 min. op laag vuur garen. Verwijder de dichte schelpen. Schep de spaghetti bij de mosselen en roer om. Laat 2 min. op middelhoog vuur koken tot de spaghetti gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met peterselie. Verdeel over 4 borden en serveer direct.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 5586
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Pasta Rijst Macaroni Bami Mihoen
Datum: 25-02-2010
Land: Nederland
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee