Recept van de dag: Frijoles negros

Borrelbrood

Borrelbrood

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel ansjovispasta
  • enkele druppels citroensap
  • zout en peper
  • 2 eetlepels bieslook
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 200 gram zachte boter
  • 1 Casinobrood
  • paprika poeder
  • cayennepeper
  • 50 gram rauwe ham
  • peper
  • 1/2 uitje

Bereiding:

Laat het casinobrood in de lengte in plakjes snijden. Haal de buitenste plakken weg (de korst) en snijd van de overige plakken de korst weg. Leg de plakken op het aanrecht en leg een schone en vochtige theedoek erop. Ga met de deegroller erover, zodat het brood iets vochtig wordt en nog wat platter. Verdeel de boter in drieën. Schil de teentje(s) knoflook en knijp deze boven 1 portie boter uit. Voed de gehakte peterselie en het geknipte bieslook met zout, peper en enkele druppels citroensap toe. Besmeer hiermee 2 plakken brood en rol het brood op. Verpak de rollen in folie en leg ze in de koelkast. Roer door een andere portie boter de ansjovispasta met citroensap, paprikapoeder en cayennepeper. Besmeer daarmee 2 andere plakken brood, rol deze op en verpak ze in folie. Leg de rollen in de koelkast. Hak de ham zeer fijn en roer deze door de rest van de boter, samen met de peper. Rasp het uitje boven de boter. Besmeer hiermee de overige plakken brood, rol deze op en verpak ze in folie. Laat de rollen brood enkele uren in de koelkast liggen. Snijd de rollen in dunne plakjes en leg ze op een grote schaal.

Tip; eet de broodjes niet te warm, liever een keer vaker naar de koelkast om een verse portie te pakken. Leuk als borrelhapje maar ook bij soep. Echt in alle smaken te maken, ook in harmonie met de soep.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 56
Aantal personen: 8
Categorie: Borrelhapjes en Tussendoortjes
Sub categorie: Borrelhapjes Tapas Hapjes Tussendoortjes
Datum: 16-11-2006
Land: Onbekend
Bron: Onbekend
Mijn favoriet: Nee