Recept van de dag: Paastaart

Thaise kipcurry met groentenoedels

Thaise kipcurry met groentenoedels

Ingrediënten:

  • 400 g kipfilet
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 1 zak mihoen 250 g
  • 400 g Thaise roerbakmix
  • 1 blikje bamboescheuten 227 g
  • 1 schaaltje verse koriander

Bereiding:

Kip in stukjes snijden. Ui en knoflook pellen en grof snijden. Helft olie in wok verhitten en hierin kip 5 min. roerbakken. Ui en knoflook toevoegen en 2 min. meebakken. Currypasta en kokosmelk toevoegen en ca. 10 min. zachtjes laten koken. Ondertussen mihoen bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Koud afspoelen. Rest olie in hapjespan verhitten en hierin roerbakmix en uitgelekte bamboescheuten 5 min. roerbakken. Mihoen toevoegen en goed doorwarmen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Ondertussen koriander grof snijden en helft door kipcurry mengen. Groentenoedels over 4 diepe borden of grote kommen verdelen. Kipcurry erop scheppen en bestrooien met rest koriander.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 5719
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Pasta Rijst Macaroni Bami Mihoen
Datum: 08-10-2010
Land: Thailand
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee