Recept van de dag: Chipolatataart

Venkelsalade met Williamspeer en gorgonzola

Venkelsalade met Williamspeer en gorgonzola

Ingrediënten:

  • 5 venkelknollen
  • 10 Williamsperen
  • 250 g gorgonzola
  • Calvé Dressing Yoghurt
  • 10 walnoten, gepeld
  • 50 g geroosterde zonnebloempitten
  • 20 kerstomaatjes

Bereiding:

Neem de buitenste twee bladeren van de venkelknollen af. Blancheer ze, spoel ze koud af, dep ze droog en bewaar ze. Snijd de rest overdwars in zeer dunne reepjes.
Snijd de helft van de peren in kleine blokjes. Snijd ook de gorgonzola in kleine blokjes. Meng de gesneden venkel en de peer- en kaasblokjes er luchtig doorheen en breng de salade op smaak met de dressing.
Afwerking: Snijd de resterende peren in plakken of waaiers. Verdeel de venkelbladen over de borden, vul ze met de salade, verdeel de noten erover en garneer met plakjes peer en halve kerstomaatjes.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 574
Aantal personen: 10
Categorie: Dieeët en vegetarische recepten
Sub categorie: Vegatarisch, Glutenvrij, Suikervrij
Datum: 30-11-2006
Land: Nederland
Bron: Op Smaak
Mijn favoriet: Nee