Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Kastanjechampignons met ansjoviscrème

Kastanjechampignons met ansjoviscrème

Ingrediënten:

  • 20 kastanjechampignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 8 ansjovisfilets
  • 100 g verse roomkaas op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels slagroom
  • 1 eetlepel rode pesto
  • 2 eetlepels verse peterselie fijngeknipt

Bereiding:

Champignons schoonvegen met keukenpapier en steeltjes verwijderen (worden niet gebruikt). Olie verhitten en champignons snel rondom bakken. Bedruppelen met citroensap en bestrooien met zout en versgemalen peper. Ca. 2 minuten zachtjes smoren. Intussen ansjovisfilets kleinsnijden en vervolgens met vork fijnwrijven. Roomkaas, slagroom en pesto erdoor roeren.
Op smaak brengen met (weinig) zout en versgemalen peper. Warme champignons hoog opvullen met ansjoviscrème. Garneren met peterselie. Direct serveren.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 5741
Aantal personen: 4
Categorie: Borrelhapjes en Tussendoortjes
Sub categorie: Borrelhapjes Tapas Hapjes Tussendoortjes
Datum: 08-10-2010
Land: Italië
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee