Recept van de dag: Paastaart

Boerenkool drie-in-de-pan

Boerenkool drie-in-de-pan

Ingrediënten:

  • 300 g boerenkool (pak 450 g diepvries), ontdooid
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 3 eieren
  • 600 ml melk
  • 1 pak mix voor voor pannenkoeken
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding:

Kook de boerenkool in weinig water op laag vuur in 20 minuten gaar. Giet af in een vergiet, laat afkoelen en druk het overtollige vocht eruit. Verhit een koekenpan en bak de spekblokjes in 6 minuten uit. Voeg halverwege de sjalotjes toe.

Klop de eieren met de melk en de pannenkoekmix tot een dik en glad beslag.
Breng op smaak met peper en zout. Roer de boerenkool, de spekblokjes en de sjalotjes inclusief bakvocht erdoor. Laat het beslag 15 minuten rusten. Verhit 1 eetlepel olie in de grote koekenpanmet anti-aanbaklaag.

Schep met een soepopscheplepel 3 bergjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes op hoog vuur in 6 minuten gaar. Keer ze halverwege. Houd de pannenkoekjes warm op een bord onder aluminiumfolie. Bak met de rest van het beslag nog 9 pannenkoekjes.

Garneer eventueel met kaas. Serveer warm. U kunt de pannenkoekjes 's ochtends al bakken. Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast. Doe de pannenkoekjes 's avonds in een ovenschaal, dek deze af met aluminiumfolie en zet de schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 190 °C

Overge recept informatie:

Recept nummer: 5860
Aantal personen: 4
Categorie: Pannenkoeken, Flensjes, Wraps
Sub categorie:
Datum: 14-10-2010
Land: Nederland
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee