Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Gegrilde ui met roquefort kaas en peer

Gegrilde ui met roquefort kaas en peer

Ingrediënten:

  • 2 zoete uien
  • 75 g blauwader kaas
  • olie voor bestrijken
  • 30 g rucola
  • 2 bolletjes gember
  • 1 peer

Bereiding:

Laat de grill heet worden (225°C). Pel de uien. Halveer ze en laat hierbij de steelaanzet heel. Kook de uien ca. 3 minuten. Verkruimel de kaas. Haal de rokken van de ui los en zet ze als schuitjes in een ovenvaste schaal. Bestrijk ze met wat olie. Vul de schuitjes met de kaas. Grill de gevulde schuitjes 6 minuten en laat ze daarna iets afkoelen. Verdeel intussen de rucola over de borden. Snij de gember in plakjes. Schil de peer en steek er met de meloenbolletjessteker balletjes uit en leg ze met de plakjes gember op de rucola. Zet er de gegrilde schuitjes ui op en serveer direct.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 5898
Aantal personen: 2
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Maaltijd suggesties
Datum: 17-10-2010
Land: Nederland
Bron: 2x2.nl
Mijn favoriet: Nee