Recept van de dag: Kip Hawaï met garnalen

Italiaanse salade met gegrilde zoete ui

Italiaanse salade met gegrilde zoete ui

Ingrediënten:

  • 3 zoete uien
  • 125 g kastanjechampignons
  • 2 eetlepels olijfolie en wat olie voor bestrijken
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel honing
  • zout
  • peper
  • 100 g gewassen spinazie

Bereiding:

Pel de zoete uien en snij iedere ui in 8 partjes (laat hierbij de aanzet heel). Borstel de champignons schoon. Verhit een grillpan (of een koekenpan). Bestrijk de pan met wat olie en grill de ui met de hele champignons op een matig vuur in ca. 10 minuten gaar en rondom mooi bruin. Keer hierbij de groenten regelmatig om. Snij intussen de zongedroogde tomaten in reepjes. Klop een dressing van de 2 eetlepels olijfolie, citroensap en honing en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spinazie met zongedroogde tomaat over 2 borden. Sprenkel er de dressing over. Schep de gegrilde ui met champignons nog warm over de salade en serveer direct.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 5899
Aantal personen: 2
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Salades
Datum: 17-10-2010
Land: Italië
Bron: 2x2.nl
Mijn favoriet: Nee