Recept van de dag: Paastaart

Risotto met kruiden en paling

Risotto met kruiden en paling

Ingrediënten:

  • .5 dl Knorr Groentebouillon
  • 1 dl Bertolli Olijfolie Extra Vierge
  • 40 g fijngesneden sjalotjes
  • 240 g risottorijst
  • 1 dl witte wijn
  • 500 g gerookte paling
  • 5 g Knorr Primerba Tuinkruiden
  • 50 g spinaziepuree
  • peper
  • 150 g parmezaanse kaaskrullen

Bereiding:

Kook de groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes zonder te kleuren. Voeg de rijst toe en bak deze glazig. Blus het geheel af met de witte wijn. Voeg een gedeelte van de groentebouillon toe tot de rijst net onder staat. Zet het vuur laag en voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de rest van de groentebouillon toe. Snijd ondertussen de paling in julienne. Als de risotto na ca. 20 minuten ‘gaar’ en smeuïg is, de tuinkruiden en spinaziepuree toevoegen en het geheel mengen. Breng de risotto eventueel op smaak met peper. Haal de pan van de hittebron en laat de risotto nog even een paar minuten nagaren. Verdeel de risotto over de borden en verdeel hierover de paling. Garneer eventueel met gefrituurde bieslook,

Overge recept informatie:

Recept nummer: 590
Aantal personen: 10
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Voorgerechten / Amuses
Datum: 30-11-2006
Land: Nederland
Bron: Op Smaak
Mijn favoriet: Nee