Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Roodlofsalade met gerookte heilbot

Roodlofsalade met gerookte heilbot

Ingrediënten:

  • 6 roodlofstronkjes, blaadjes losgehaald
  • 250 g plakjes gerookte heilbot
  • klein potje zalmforel eitjes
  • klein potje appelkappertjes, of gewone kappertjes
  • 4 el olijfolie
  • 2 citroenen, in partjes
  • 12 kwarteleitjes
  • klein bosje bieslook
  • toast of blini’s

Bereiding:

Zet de kwarteleitjes op in koud water. Breng ze aan de kook en kook ze in 5 min gaar. Spoel ze direct onder koud water, en pel ze.
Neem een grote platte schaal en verdeel de roodlofblaadjes er nonchalant over. Besprenkel ze met olijfolie en citroensap en verdeel vervolgens de heilbot over de blaadjes lof. Verdeel er gehalveerde kwarteleitjes, kappertjes en citroenpartjes tussen. Strooi er als laatste de zalmeitjes en grof gesneden bieslook over. Serveer met toast, blini’s of aardappelpannenkoekjes

Overge recept informatie:

Recept nummer: 5909
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Salades
Datum: 18-10-2010
Land: Nederland
Bron: Elle eten
Mijn favoriet: Nee