Taste and Inspiration wenst u fijne feestdagen

Aardappeltaartjes met makreel en waterkers

Aardappeltaartjes met makreel en waterkers

Ingrediënten:

  • 1 hh kruimeldeeg
  • 250 g kleine nieuwe aardappels, schoongeboend, in dunne reepjes
  • 150 g gerookte makreel, in stukken
  • waterkers
  • olijfolie
  • Spaanse rode peper (piment d’Espelette), klein gesneden, zaadjes verwijderd

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit, steek er met een omgekeerd glas 6 rondjes uit, leg die op een met bakpapier beklede bakplaat en prik ze in met een vork. Zet ze 10 min in de oven.
Blancheer de aardappelreepjes in kokend water met zout, of stoom ze 8-10 min. Giet af, dep ze droog met keukenpapier.
Verdeel de aardappelreepjes, makreel en waterkers over de taartbodems. Breng op smaak met zout en rode peper en besprenkel met olijfolie.
Zet de taartjes nog 10 min in de oven en serveer direct.


KRUIMELDEEG

Basisrecept: met de keukenmachine: mix 250 g bloem, 2 mespuntjes zout, 1 mespunt suiker, 150 g koude in stukjes gesneden boter tot een kruimige massa. Voeg 1 ei en 6 el melk toe en meng tot een stevige bal die loslaat van de kom. Dek af en zet het deeg 3 uur op een koele plek. Geen keukenmachine? Gebruik dan boter die op kamertemperatuur is.


TIP
De taartjes zijn nog lekkerder als je ze vlak voor het serveren besprenkelt met wat mosterdvinaigrette.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 5910
Aantal personen: 6
Categorie: Ontbijt, lunch en High Tea
Sub categorie: Belegde broodjes voor Lunche en High Tea
Datum: 18-10-2010
Land: Nederland
Bron: Elle eten
Mijn favoriet: Nee