Recept van de dag: Victoria sandwich

Gemarineerde zalm met komkommer-crème

Gemarineerde zalm met komkommer-crème

Ingrediënten:

  • Komkommer-crème
  • 4.5 dl Blue Band Touché Pâti Krem Ongezoet
  • 150 g komkommer, gepureerd zonder schil
  • witte peper, uit de molen
  • zout
  • 15 g verse dille, gehakt
  • 4 g wasabi
  • Komkommer-salade
  • 500 g komkommer,gehalveerd/schuingesneden
  • 15 f witte wijn-azijn
  • 35 g Bertolli Olijfolie Extra Vergine
  • zout
  • witte peper, uit de molen
  • suiker
  • 500 g gemarineerde zalmzijde
  • 10 g zwarte peperkorrels, gebroken
  • 10 topjes mint

Bereiding:

Klop de gekoelde Pâti Krem met de gepureerde komkommer op in de planeetmenger ca. 4 minuten op stand 2 en daarna ca. 3 minuten op stand 3.
Breng het geheel op smaak met peper, zout, dille en wasabi.
Schep de komkommermousse in een afsluitbare bak en plaats deze in de koeling.

Meng de komkommer met azijn, olijfolie, zout, peper en suiker en laat het ca.1 uur in de koeling marineren. Laat het geheel daarna uitlekken in een zeef.

Snijd van de gemarineerde zalm 20 mootjes en verdeel deze over de borden.
Schep er mooie quenelles van de komkommermousse bij en verdeel de komkommersalade.
Garneer de borden met gebroken zwarte peper korrels en de topjes dille

Overge recept informatie:

Recept nummer: 592
Aantal personen: 10
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Voorgerechten / Amuses
Datum: 30-11-2006
Land: Noorwegen
Bron: Op Smaak
Mijn favoriet: Nee