Recept van de dag: Cakerol met frambozen en hazelnootpasta

Beemster roomtimbaaltje

Beemster roomtimbaaltje

Ingrediƫnten:

  • 100 g Beemster Brandnetel, in piepkleine blokjes
  • 100 g Belegen Beemster Komijn, in piepkleine blokjes
  • 100 g Belegen Beemster, in piepkleine blokjes
  • 3 blaadjes gelatine
  • sap van een halve sinaasappel
  • 250 ml slagroom
  • versgemalen peper en zout
  • olie om in te vetten
  • 40 g rucola

Bereiding:

Week de blaadjes gelatine in ruim koud water.
Verwarm het sinaasappelsap in een steelpan en laat het 1-2 minuten zachtjes koken. Laat het sap iets afkoelen.
Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerende op in het warme sap. Roer ook de slagroom erdoor en breng het mengsel pittig op smaak met peper en zout.
Laat het afkoelen tot het iets dikker wordt. Schep de blokjes kaas erdoor. Vet de glaasjes of kopjes in met een beetje olie en schep het room-kaasmengsel erin.
Laat de timbaaltjes in de koelkast in 1-2 uur stevig worden. Maak de rand van de timbaaltjes voorzichtig los en keer de timbaaltjes op borden. Verdeel de rucola eromheen. Lekker met verse crostini van stokbrood.

Tip
Probeer deze timbaaltjes ook eens met een combinatie van Beemster Knoflook, Beemster Mosterd en Jong Belegen Beemster.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 5929
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Voorgerechten / Amuses
Datum: 18-10-2010
Land: Nederland
Bron: Beemsterkaas
Mijn favoriet: Nee