Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Eendenleverlolly's met bietengelei

Eendenleverlolly's met bietengelei

Ingrediënten:

  • 400 g eendenlever
  • 75 g roomboter
  • zout & peper
  • cellofaan 60 mm breed
  • 10 st stokjes
  • 7 st gelatineblaadjes
  • 3.5 dl Knorr Garde d’Or Rode Bieten Coulis
  • 1.5 dl bietensap
  • suiker

Bereiding:

apart voorgerechtje

Maak de eendenlever schoon en draai deze op in de cutter met de boter. Breng op smaak met zout & peper. Vorm van cellofaan kokertjes en zet deze tegen elkaar aan in een ring. Spuit de kokertjes vol met de eendenlevercrème en plaats er een stokje in. Zet de eendenleverlolly’s in de koelkast. Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de bietencoulis samen met het bietensap. Breng op smaak met suiker, zout en peper. Los de gelatine op in het bietenmengsel en giet het geheel in een litermaat. Haal ondertussen het cellofaan van de eendenleverlolly’s. Als de gelei hangt, de eendenleverlolly’s in de gelei onderdompelen. Direct koelen en als de gelei stevig is nogmaals doorhalen. Eventueel door een zout-en-pepermengsel rollen.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 596
Aantal personen: 10
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Wild en ander Groot Vlees
Datum: 30-11-2006
Land: Frankrijk
Bron: Op Smaak
Mijn favoriet: Nee