Recept van de dag: Garnaal en patat

Lamsracks met hoisinsaus

Lamsracks met hoisinsaus

Ingrediënten:

  • 5 lamsracks
  • 60 g Combi Phase
  • 20 g cajunkruiden
  • voor de saus:
  • 2.5 dl rode port
  • 8 sterretjes steranijs
  • 30 g krenten
  • 30 g oestersaus
  • 50 g hoisinsaus
  • 2 dl Knorr Garde d'Or gebonden Kalfsjus

Bereiding:

Kook de port met de steranijs op niet te hoog vuur tot de helft in. Passeer de saus, voeg de overige ingrediënten toe, breng het geheel weer aan de kook, draai het vuur lager en laat de saus even zachtjes doorsudderen.
Verwarm de oven voor tot 210 °C. Bestrijk de lamsracks met de Combi Phase en bestrooi ze met de cajunkruiden. Braad ze ca. 9 minuten in de oven.

Afwerking: Snijd de lamsracks langs de ribbetjes, stapel ze op en schep wat saus over het vlees. Geef er bijvoorbeeld een groentejulienne* bij.

* Roerbak een mengsel van 250 g worteljulienne, 250 g courgettejulienne en 150 g reepjes shii-take in Phase with Butterflavour en breng het op smaak met teriyakisaus.

Serveer tips
Garneer eventueel met een gefrituurd blaadje (160 °C) basilicum. Of lepel wat ingekookt mandarijnsap of basilicum vinaigrette over het gerecht.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 601
Aantal personen: 10
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Lamsvlees
Datum: 30-11-2006
Land: Indonesië
Bron: Op Smaak
Mijn favoriet: Nee