Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Kebab van wild met zoetzure saus

Kebab van wild met zoetzure saus

Ingrediënten:

  • 100 g everzwijngehakt
  • 200 g reegehakt
  • 150 g lamsgehakt
  • 1 eigeel
  • 50 g paneermeel
  • 2 fijngehakte uitjes
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1 citroengras, fijngehakt (alleen het binnenste)
  • 1 pikante peper, fijngehakt
  • 1/2 bussel koriander, fijngehakt
  • 2 dl wildfond
  • 50 g suiker
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • 4 eetlepels rode zoete bonen uit blik
  • Peper en zout

Bereiding:

bereidingstijd 120 min.
Karameliseer de suiker en blus met de azijn. Voeg de wildfond en de zoete rode bonen toe. Laat alles even doorkoken, mix en steek door een zeef. Kruid met peper en zout.

Fruit de fijngehakte ui, de look en het citroengras even in een beetje arachideolie. Meng het gehakt, de pikante peper en de koriander erdoor.
Voeg het eigeel en het paneermeel toe. Meng alles tot een gladde massa en kruid met peper en zout. Rol hiervan kebabbolletjes en steek ze op een prikker.
Bak de kebab en serveer met de saus en een slaatje.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 6048
Aantal personen: 4
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Wild en ander Groot Vlees
Datum: 22-10-2010
Land: België
Bron: Lacroix
Mijn favoriet: Nee