Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Ovenschotel met gehakt

Ovenschotel met gehakt

Ingrediënten:

  • 500 g varkensgehakt of halfom
  • 1 kilo aardappelen geschild en gehalveerd
  • snufje zout
  • 450 g doperwten diepvries
  • 75 g boter
  • 2 uien fijngesnipperd
  • snufje peper versgemalen
  • 3 dl melk
  • 1 ei
  • snufje nootmuskaat
  • 50 g oude kaas geraspt

Bereiding:

1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de aardappelen met wat zout in ± 25 minuten gaar. Kook ondertussen de erwtjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Verhit in een koekenpan 25 g boter en fruit hierin de uien 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het in ongeveer 8 minuten rul en bijna gaar. Giet de doperwtjes af, schep deze door het gehaktmengsel en breng het verder op smaak met zout en versgemalen peper.

3. Verwarm de oven voor op 175°C. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn. Verwarm in een steelpan de melk met 50 g boter en roer dit door de gestampte aardappelen. Roer het ei er door en breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep het gehaktmengsel op de bodem van een ingevette ovenschaal en verdeel hierover de aardappelpuree. Bestrooi de aardappelpuree met kaas en gratineer de ovenschaal in ± 20 minuten goudbruin in de oven.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 6064
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Oven en Stoofschotels
Datum: 28-10-2010
Land: Nederland
Bron: Vlees.nl recepten
Mijn favoriet: Nee