Recept van de dag: Victoria sandwich

Gevulde varkensrollade

Gevulde varkensrollade

Ingrediënten:

  • 3 blaadjes groene kool
  • 750 g varkensfilet aan 1 stuk
  • 1 bosje waterkers
  • snufje nootmuskaat
  • 5 wortels
  • 1 eiwit losgeklopt
  • snufje peper
  • snufje zout
  • 200 g oesterzwammen
  • 1 dl bouillon 2 theelepels bouillonpoeder
  • 1 eetlepel aardappelmeel

Bereiding:

1. Kook de koolbladeren in een pan met ruim kokend water 2 minuten tot de bladeren soepel zijn. Spoel de koolbladeren in een vergiet onder koud stromend water af en verwijder de harde bladnerven.

2. Verwarm de (hetelucht)grill voor op de hoogste stand. Kook de worteltjes 10 minuten. Snijd het stuk varkensfilet in de lengte tot op ongeveer 2 cm van de rand in en sla deze open. Dep het vlees met keukenpapier droog. Bestrooi het opengeslagen deel van het vlees met zout, peper en nootmuskaat. Bestrijk het vlees vervolgens met eiwit en leg er achtereenvolgens de koolbladeren, oesterzwammen en worteltjes op. Rol het vlees stevig op en bind het met rolladetouw (of breikatoen) op.

3. Steek de rollade eventueel aan een draaispit of schuif, indien je een heteluchtgrill hebt, de rollade op het rooster (met een lekbak eronder) in het midden van de oven. Grill de rollade in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.

4. Kook de waterkers in de warme bouillon in 4 minuten gaar. Pureer de saus in een keukenmachine (of met een staafmixer) en giet de saus weer terug in de pan.

5. Neem de rollade uit de oven en laat het vlees verpakt in aluminiumfolie ± 10 minuten rusten. Breng de waterkerssaus opnieuw aan de kook en bind deze met een papje van aardappelmeel en 1 eetlepel koud water. Snijd de rollade met een vleesmes in plakken en verdeel deze over 4 borden. Schep de saus om het vlees.

Lekker met rijst en gesmoorde groene kool.


Overge recept informatie:

Recept nummer: 6086
Aantal personen: 4
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Varkensvlees
Datum: 28-10-2010
Land: Nederland
Bron: Vlees.nl recepten
Mijn favoriet: Nee