Recept van de dag: Garnaal en patat

Aalbessen-bramenjam

Aalbessen-bramenjam

Ingrediënten:

  • 1 k aalbessen
  • 225 g bramen
  • 250 g geleisuiker speciaal
  • 0,5 tl kaneel
  • 2 goed schoongemaakte weck potten

Bereiding:

Ris met een vork de aalbessen van hun takjes.
Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer de bessen en de bramen.
Doe de vruchtenpuree in een pan en roer de geleisuiker en de kaneel erdoor.
Breng het mengsel aan de kook en laat het ca. 1 min. koken.
Vul een pot tot de rand met de jam.
Draai het deksel erop.
Keer de pot om en laat hem ca. 50 minuten staan.
Draai de pot weer om en laat hem afkoelen.
Bewaar de jam in de koelkast.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 6117
Aantal personen: 4
Categorie: Ontbijt, lunch en High Tea
Sub categorie: Jam en broodbeleg
Datum: 23-10-2016
Land: Nederland
Bron: Jumbo
Mijn favoriet: Nee