Recept van de dag: Chipolatataart

Schotse Cranachan

Schotse Cranachan

Ingrediënten:

  • 250 gram frambozen
  • 3 eetlepels havermout
  • 150 ml, ongeklopt slagroom
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel whisky

Bereiding:

Rooster de havermout in een bakpan (zonder boter of olie) tot ze bruin kleuren (3 – 5 minuten).
Klop de slagroom stijf en roer de honing en whisky erdoorheen.
Meng de afgekoelde havervlokken door de room.

Was de frambozen.

Schep de frambozen en de room om en om in een glazen kom. Laat minstens 2½ uur in de koelkast staan

Overge recept informatie:

Recept nummer: 6154
Aantal personen: 2
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Nagerechten
Datum: 31-10-2010
Land: Ierland
Bron: Onbekend
Mijn favoriet: Nee