Recept van de dag: Victoria sandwich

Banketstaaf

Banketstaaf

Ingrediënten:

  • 2 plakjes, ontdooid bladerdeeg 100 gram amandelspijs
  • 3 geglaceerde kersen
  • 1 ei
  • Poedersuiker om te serveren

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C

Doop je vingers in water en maak de plakjes bladerdeeg licht vochtig.

Verdeel de amandelspijs in twee gelijke stukken en kneed tot een rol.
Leg de amandelspijs op het bladerdeeg.

Rol het bladerdeeg op en duw de randen bij elkaar (gebruik eventueel een klein beetje water, zodat het plakt).
Klop het ei los en bestrijk de rollen met het ei.

Beleg een bakblik met bakpapier en bak de staafjes 15 – 20 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn. Laat ze even afkoelen.

Halveer de kersen. Meng een eetlepel poedersuiker met een druppel water.
Gebruik dit als ‘lijm’ om de kersen vast te plakken aan de banketstaaf.

Bestuif de banketstaafjes met poedersuiker en serveer warm of koud

Overge recept informatie:

Recept nummer: 6159
Aantal personen: 2
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Klein Gebak, High Tea, en Snoepgoed
Datum: 31-10-2010
Land: Nederland
Bron: Smulweb
Mijn favoriet: Nee