Taste and Inspiration wenst u fijne feestdagen

Banaan-kokosroomijs

Banaan-kokosroomijs

Ingrediënten:

  • 2 dl kokosroom.
  • 225 gram poedersuiker.
  • 3 rijpe bananen.
  • 6 dl slagroom.
  • 1 eetlepel citroensap.

Bereiding:

1. Klop de slagroom maar niet te lang. Je wil een dikke room maar zeker géén slagroom.

2. Roer de poedersuiker erdoor.

3. Pel de bananen en prak ze met een vork. Voeg het citroensap toe en sla met een ijzeren garde de bananen tot moes (zorg dat je nog wel een aantal stukjes banaan hebt).

4. Schep de bananen door de slagroom en roer goed.

5. Voeg de kokosroom toe en roer opnieuw.

6. Giet het mengsel in een plastic bak met een deksel. Je kunt bijvoorbeeld ook een gebruikte, lege bak ijs gebruiken.

7. Doe de deksel erop en zet het geheel in de vriezer. Het is belangrijk om de deksel erop te doen om kristalvorming te voorkomen.
Laat het een nacht in de vriezer staan.

8. Haal het ijs 20 minuten voordat je het wil eten uit de vriezer. Het ijs is dan zacht genoeg

Overge recept informatie:

Recept nummer: 6187
Aantal personen: 6
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: IJs coupes en IJstaarten
Datum: 02-11-2010
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee