Recept van de dag: Cakerol met frambozen en hazelnootpasta

Aardbeiensortbetijs

Aardbeiensortbetijs

Ingrediënten:

  • 450 gram verse aardbeien.
  • 90 gram kristalsuiker.
  • 150 ml water.
  • 2 theelepels citroensap.

Bereiding:

1. Meng het water met de suiker in een steelpannetje en breng aan de kook.

Blijf roeren totdat de suiker helemaal opgelost is (paar minuten). Laat het mengsel afkoelen.

2. Was de aardbeien en snij de kroontjes eraf.

3. Pureer de aardbeien met een staafmixer.

4. Meng het citroensap en het watermengsel door de aardbeienpuree heen.

5. Schenk het mengsel in de ijsmachine en vries in ongeveer 30 minuten in.

6. Zet het ijs voor minstens een uur in de vriezer. Haal 10 minuten voordat je het wil serveren uit de vriezer.

Het ijs maken zonder ijsmachine

1. Volg stap 1 t/m 4 van bovenstaand recept.

2. Giet het mengsel in een plastic bak. Vries in voor 1 uur.

3. Haal het mengsel daarna uit de vriezer en klop het met een mixer los. Vries het mengsel opnieuw in. Herhaal dezelfde procedure nog 2 keer (telkens na een uur).
Laat het ijs daarna met rust. Zet het 10 minuten voordat je het wilt eten in de koelkast

Overge recept informatie:

Recept nummer: 6192
Aantal personen: 2
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: IJs coupes en IJstaarten
Datum: 02-11-2010
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee