Taste and Inspiration wenst u fijne paasdagen

Volg ons via: / / / / Logo Google Plus

Sinaasappelijs

Foto:

Sinaasappelijs

Ingrediënten:

  • 2 sinaasappels.
  • 1 citroen.
  • 250 ml, ongeklopt slagroom.
  • 250 ml melk.
  • 80 gram kristalsuiker.

Bereiding:

1. Rasp de schil van de sinaasappels, gebruik alleen het oranje deel, niet de witte schil eronder.

2. Pers één van de sinaasappels uit en bewaar het sap.

3. Rasp de citroen.

4. Verwarm de melk in een steelpannetje met de kristalsuiker.

5. Klop met een garde totdat de suiker opgelost is. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

6. Roer de slagroom door het melkmengsel.

7. Voeg het sap van de sinaasappel toe.

8. Roer de geraspte schil van de sinaasappel en citroen door de room heen.

9. Proef het mengsel, voeg eventueel nog wat citroensap toe als je het ijs een wat scherpere smaak wil geven.

10. Schenk het mengsel in de ijsmachine. Vries het ijs in ongeveer 40 minuten in.

11. Zet het ijs in de vriezer. Laat 2 uur hard worden. Zet het een half uur voordat je het wilt eten in de koelkast.

Het ijs maken zonder ijsmachine

1. Volg stap 1 t/m 9 van bovenstaand recept.

2. Giet het mengsel in een plastic bak. Vries in voor 1 uur.

3. Haal het mengsel daarna uit de vriezer en klop het met een mixer los.
Vries het mengsel opnieuw in. Herhaal dezelfde procedure nog 2 keer (telkens na een uur). Laat het ijs daarna met rust. Zet het een half uur voordat je het wilt eten in de koelkast

Bron: Taste and Inspiration.nl
Aantal personen: 2


Copyright © 2006 - 2014 Taste and Inspiration All rights reserved
Mocht u vragen / opmerkingen hebben dan kunt u contact met ons opnemen door gebruik te maken van dit contact formulier

Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie