Recept van de dag: Kalkoensalade met zongedroogde tomaten

Sinaasappelijs

Sinaasappelijs

Ingrediënten:

  • 2 sinaasappels.
  • 1 citroen.
  • 250 ml, ongeklopt slagroom.
  • 250 ml melk.
  • 80 gram kristalsuiker.

Bereiding:

1. Rasp de schil van de sinaasappels, gebruik alleen het oranje deel, niet de witte schil eronder.

2. Pers één van de sinaasappels uit en bewaar het sap.

3. Rasp de citroen.

4. Verwarm de melk in een steelpannetje met de kristalsuiker.

5. Klop met een garde totdat de suiker opgelost is. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

6. Roer de slagroom door het melkmengsel.

7. Voeg het sap van de sinaasappel toe.

8. Roer de geraspte schil van de sinaasappel en citroen door de room heen.

9. Proef het mengsel, voeg eventueel nog wat citroensap toe als je het ijs een wat scherpere smaak wil geven.

10. Schenk het mengsel in de ijsmachine. Vries het ijs in ongeveer 40 minuten in.

11. Zet het ijs in de vriezer. Laat 2 uur hard worden. Zet het een half uur voordat je het wilt eten in de koelkast.

Het ijs maken zonder ijsmachine

1. Volg stap 1 t/m 9 van bovenstaand recept.

2. Giet het mengsel in een plastic bak. Vries in voor 1 uur.

3. Haal het mengsel daarna uit de vriezer en klop het met een mixer los.
Vries het mengsel opnieuw in. Herhaal dezelfde procedure nog 2 keer (telkens na een uur). Laat het ijs daarna met rust. Zet het een half uur voordat je het wilt eten in de koelkast

Overge recept informatie:

Recept nummer: 6195
Aantal personen: 2
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: IJs coupes en IJstaarten
Datum: 02-11-2010
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee