Recept van de dag: Victoria sandwich

Franse varkenslappen met champignons en spekjes

Franse varkenslappen met champignons en spekjes

Ingrediënten:

  • 500 gram varkenslappen in blokjes van 21/2 cm
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 gram spekblokjes dorege
  • 3 fijngehakte uien
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 125 gram champignons in plakjes
  • 2 1/2 deciliter witte wijn
  • 2 1/2 deciliter kippen bouillon
  • 2 takjes verse selderij fijngehakt
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepel alles binder
  • snufjes zout en peper
  • Bereidingstijd: 70 minuten

Bereiding:

1. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak hierin de spekjes op zacht vuur uit. Schep de spekjes uit de pan. Dep de blokjes Varkenslap met keukenpapier droog, bestrooi het vlees met peper en bak het vlees in de achtergebleven olie goudbruin. Schep het vlees uit de pan.
2. Verhit 2 eetlepels olie in de hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de champignons toe en bak deze ca. 3 minuten mee. Voeg de blokjes Varkenslap, witte wijn, kippenbouillon, selderij, tijm, rozemarijn en laurierblad aan het uienmengsel toe.
3. Breng het gerecht aan de kook en laat het vlees ca. 50 minuten op zacht vuur (op een sudderplaatje) met het deksel op de pan gaar stoven. (Bind de saus indien nodig met allesbinder).
4. Garneer de gestoofde Varkenslappen met de uitgebakken spekjes en breng het gerecht op smaak met zout.

Lekker met courgette en aardappelpuree.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 62
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Oven en Stoofschotels
Datum: 17-11-2006
Land: Frankrijk
Bron: Vlees.nl recepten
Mijn favoriet: Nee