Recept van de dag: Spinaziesoep

Bosvruchtencompote met mascarpone

Bosvruchtencompote met mascarpone

Ingrediƫnten:

  • 1 el suiker
  • 1 bakje mascarpone
  • 150 ml bessenlikeur
  • het sap van 1 citroen
  • 1 el Bertolli Ongezouten
  • 450 g gemengd rood fruit (aardbeien, bosbessen, rode bessen)

Bereiding:

Breng suiker, citroensap en een eetlepel margarine in een pannetje aan de kook en laat het lichtjes karamelliseren. Blus de karamel voorzichtig af met de likeur en laat dit mengsel onder af en toe roeren tot de helft inkoken.

Doe nu de vruchten erbij en laat het mengsel nog 10 minuten zachtjes stoven. Zet de compote vervolgens opzij om af te koelen.

Verdeel de bosvruchtencompote over kommetjes en schep er een royale lepel mascarpone bij.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 6269
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Nagerechten
Datum: 09-11-2010
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee