Recept van de dag: Kalfsentrecote en groentenpalet

Witte chocolademousse met rode bessen

Witte chocolademousse met rode bessen

Ingrediënten:

  • 2 eiwitten
  • 150 ml room
  • 500 ml room, lobbig geklopt
  • 500 g witte chocolade, in stukjes
  • klein doosje rode bessen of ander vers fruit

Bereiding:

Klop de eiwitten zeer stijf in een vetvrije kom.

Verwarm de room en voeg de chocolade toe. Blijf roeren tot de chocolade gesmolten is.

Laat het mengsel een beetje afkoelen en meng er de lobbig geklopte room doorheen.

Schep als laatste de eiwitten er voorzichtig doorheen. Verdeel het mengsel over vier glaasjes en laat de chocolademousse in de koelkast 4 uur opstijven.

Haal de glaasjes uit de koeling en verdeel de bessen erover

Overge recept informatie:

Recept nummer: 6273
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Chocolade verrassingen en nagerechten
Datum: 09-11-2010
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee