Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Amandelgelei met sinaasappel en lychees

Amandelgelei met sinaasappel en lychees

Ingrediƫnten:

  • 6 blaadjes gelatine wit
  • 6 eetlepels suiker
  • 250 ml melk
  • 1 1/2 theelepel amandelaroma essence
  • 3 sinaasappels
  • 1 blik lychees 565 g uitgelekt.
  • Materialen
  • lage schaal 20 x 25 cm , ingevet..

Bereiding:

In kom met koud water gelatine 5 minuten weken.
In steelpan 250 ml water met suiker aan de kook brengen en suiker al roerend oplossen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in suikerwater oplossen.
Melk en amandelessence erdoor roeren. Mengsel in schaal schenken en in koelkast in 2-3 uur laten opstijven.

Sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden. Gelei in blokjes snijden en met sinaasappelpartjes en lychees over vier schaaltjes verdelen.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 6280
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Nagerechten
Datum: 09-11-2010
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee