Recept van de dag: Spinaziesoep

Gevulde pompoen met stoofvlees

Gevulde pompoen met stoofvlees

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 600 g riblappen, in blokjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g 150 ml runderbouillon van tablet
  • 1 kaneelstokje
  • 2 tl gemalen komijn djintan
  • 1 grote oranje pompoen, ca. 2 kg
  • 1 zakje verse koriander 15 g , grofgesneden..

Bereiding:

Verwarm de olie in een ruime pan en bak de ui en knoflook 1 minuut.
Bestrooi het vlees met peper en zout.
Voeg de blokjes vlees toe en bak ze aan. Doe de tomaten erdoor en schenk de bouillon erbij. Voeg het kaneelstokje en de komijn toe en breng alles zachtjes aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 2 uur afgedekt stoven. Roer zo nu en dan. Was de pompoen en snijd er met een scherp mes bovenop een deksel uit. Verwijder de pitten en draden. Hol de pompoen uit met een lepel, maar laat circa 1 centimeter vruchtvlees aan de randen zitten. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees in kleine stukjes.

Verwarm de uitgeholde pompoen door hem met heet water te vullen.
Meng de stukjes pompoen door het vlees en laat alles met de deksel schuin op de pan nog 20-30 minuten stoven tot de pompoen gaar is.
Breng op smaak met zout en peper.
Schenk het water uit de pompoen, schep het stoofvlees erin en strooi de koriander erover.

Pompoenkom. Omdat deze vrucht zo'n harde schil heeft, kunt u hem makkelijk uithollen en als kom gebruiken waarin u het eten opdient.


Is de pompoen moeilijk te snijden?
Doe hem dan twee minuten in de magnetron, op vol vermogen. Prik er wel eerst een paar gaatjes in - tegen het ontploffen.
Laat nog een paar minuten staan en hij is een stuk zachter.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 6343
Aantal personen: 4
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Rundvlees, Kalfsvlees, Varkensvlees
Datum: 11-11-2010
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee