Recept van de dag: Glutenvrije Aardbeienmuffins met kokosmeel

Gehakt Vleesbrood met noordkrieken

Gehakt Vleesbrood met noordkrieken

Ingrediënten:

  • 800 g gemengd gehakt
  • handvol vers gesnipperde peterselie,
  • 1 eierdooier
  • snuifje nootmuskaat,
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • paneermeel
  • 1 pot krieken op sap ca. 650 g,
  • 1 kaneelstok
  • 1 glaasje (sinaasappel)jenever
  • verse peper en zout

Bereiding:

Doe het gehakt samen met de sjalot, nootmuskaat, eierdooier, peper, zout, peterselie en wat paneermeel in de keukenmachine en kneed alles goed onder elkaar. Maar hiervan een mooi stuk vleesbrood en rol het nog een keer in wat paneermeel. Laat uurtje rusten.
Smelt een flinke klont boter in een kom en bak voorzichtig het vleesbrood aan alle kanten krokant, draai vervolgens het vuur lager en laat zeer zachtjes onder deksel gaarkoken, let er op dat het volledig moet zijn uitgebakken.
Doe ondertussen de krieken mét sap in een pan, voeg het kaneelstokje toe, samen met een scheutje jenever, liefst sinaas maar moet niet. verwarm voorzichtig en laat half uurtje warm staan. Neem tenslotte de krieken even uit het sap en laat dit wat inkoken.
Snij het vlees in dikke schijven en verdeel over de borden, schep de krieken erover.
Ik maakte hierbij een aardappelpuree, op smaak gebracht met 200 g geraspte pompoen, even geblancheerd met wat saffraandraadjes, en afgewerkt met een plukje waterkers.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 637
Aantal personen: 4
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Varkensvlees
Datum: 01-12-2006
Land: België
Bron: Onbekend
Mijn favoriet: Nee