Recept van de dag: Kip Hawaï met garnalen

Chocoladetaart van Droste

Chocoladetaart van Droste

Ingrediënten:

  • 500 g pure Droste chocolade
  • 250 g margarine
  • 10 eieren
  • 50 g suiker
  • 35 g bloem

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een springvorm van 28 centimeter in.
Smelt de chocolade (magnetron). Roer de boter door de gesmolten chocolade. Klop de eiwitten stijf. Klop de dooiers en suiker tot een luchtig en citroenkleurig mengsel.
Voeg de bloem bij het mengsel en meng het geheel goed. Klop het eier/bloem-mengsel door de chocolade.
Voeg een/derde van de eiwitten aan het chocolade-deeg toe en roer alles goed door elkaar. Schep de rest van de eiwitten er voorzichtig door.

Doe het beslag in vorm en laat +/- 60 minuten bakken

Overge recept informatie:

Recept nummer: 6451
Aantal personen: 6
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Chocolade verrassingen en nagerechten
Datum: 15-11-2010
Land: Nederland
Bron: Droste
Mijn favoriet: Nee