Recept van de dag: Chipolatataart

Spinaziesoep

Spinaziesoep

Ingrediƫnten:

  • 2 el olijfolie
  • 150 g panklare spinazie
  • 1 pot gevogeltefond 380 ml
  • 50 g Grano Padano-kaas
  • 50 ml Griekse yoghurt op kamertemperatuur
  • 1/2 bakje verse basilicum fijngesneden

Bereiding:

Verwarm de olie in een soeppan en laat hierin, in gedeelten, de spinazie slinken.
Schenk de fond en 375 ml water erbij en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep 1-2 min. koken. Pureer de soep en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf krullen van de kaas.
Schep op het laatst de yoghurt door de soep.
Bestrooi met de kaaskrullen en het basilicum
Heerlijk bij brunch en lunche

Overge recept informatie:

Recept nummer: 6582
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Soepen
Datum: 28-11-2010
Land: Nederland
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee