Recept van de dag: Spinaziesoep

Frambozen-appeltaart

Frambozen-appeltaart

Ingrediƫnten:

  • 300 gram tarwebloem
  • 1 snufje zout
  • 125 gram koude boter
  • Vulling:
  • 1 kg lichtzure appels
  • 1 el citroensap
  • 50 gram tarwebloem
  • 150 gram suiker
  • 150 gram frambozen
  • 1 tl maizena
  • en 1 eiwit en
  • 2 el melk en
  • een vorm van 24 cm doorsnee

Bereiding:

1 Van de bloem, het zout, de boter en 6el water een glad deeg kneden. Als het deeg brokkelig is, met theelepeltjes tegelijk koud water erdoor kneden. Het deeg in folie wikkelen en 30 min in de koelkast laten liggen.

2 De appels schillen, het klokhuis eruit snijden en de appels in partjes snijden. Besprenkelen met het citroensap. De bloem en de suiker vermengen en over de appels strooien. De frambozen uitzoeken en bestrooien met de maizena. Aan de appels toevoegen en alles voorzichtig vermengen. De oven voorverwarmen op 200 graden.

3 De helft van het deeg uitrollen. De vorm bekleden en een rand van 3 cm hoog vormen. Met een vork een paar keer in de deegbodem prikken. De rest van het deeg uitrollen voor de 'deksel' en er met een glas een gat uitdrukken.

4 De vulling over de deegbodem verdelen, het deksel erop leggen. Aan de rand aandrukken. Deegrestjes uitrollen en er sterretjes uitsteken. Mei eiwit op het deegdeksel plakken.

5 De taart bestrijken met de melk. In de hete oven 50 min bakken. In acht stukken snijden en lauw opdienen

Overge recept informatie:

Recept nummer: 659
Aantal personen: 1
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Gebak en Taarten
Datum: 01-12-2006
Land: Onbekend
Bron: Onbekend
Mijn favoriet: Nee