Recept van de dag: Paastaart

Indische pindasoep

Indische pindasoep

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 3 theelepels sambal manis
  • 2 cm verse gember, geschild en fijngesneden
  • 3 kippenbouillontabletten
  • 1 zakje soepgroente 250 g
  • 1 stengel sereh
  • 300 g kipfilet, in stukjes
  • 6 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 3 theelepels gemalen koriander ketoembar
  • 1/2 citroen, geperst..

Bereiding:

Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui, knoflook, sambal en gember 2 minuten. Blus af met 1 liter water. Voeg de bouillontabletten en soepgroente toe. Kneus de sereh met een mes (zo komen de aroma's beter vrij) en voeg die toe aan de bouillon.

Laat de bouillon op laag vuur 30 minuten koken. Voeg na 15 minuten de kipfilet toe. Meng ondertussen de pindakaas, de ketjap en de koriander in een kom. Verdun met een paar lepels bouillon totdat het mengsel de dikte van saus heeft. Roer de 'pindasaus' door de bouillon.

Breng de soep op smaak met citroensap en eventueel nog wat ketjap. Verwijder voor het serveren de sereh.
Garneer eventueel met wat taugé en rode peper

Overge recept informatie:

Recept nummer: 6616
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Soepen
Datum: 29-11-2010
Land: Indonesië
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee