Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Tomatensoep met verse basilicum

Tomatensoep met verse basilicum

Ingrediƫnten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 750 g tomaten rijp in stukjes
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 750 ml kruidenbouillon van tablet
  • 1 zakje verse basilicum

Bereiding:

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de sjalotten en knoflook zachtjes glazig. Schep de tomaat en het paprikapoeder erdoor en bak dit al roerend 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de kruidenbouillon toe en kook de soep nog 10 minuten. Pureer het geheel met een staafmixer. Warm de tomatensoep nog even door en voeg zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes (door ze te scheuren, blijven de randjes mooi groen) en roer ze op het laatste moment door de soep.
Serveer de tomatensoep in grote soepkommen

Overge recept informatie:

Recept nummer: 6622
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Soepen
Datum: 30-11-2010
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee