Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Romige groene aspergesoep

Romige groene aspergesoep

Ingrediƫnten:

  • 500 g groene asperges
  • 150 g tuinerwten -diepvries
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 zakje verse bieslook
  • 4 eieren
  • 200 ml room culinair
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 stokbrood

Bereiding:

Asperges schoonmaken en in stukjes snijden, kopjes apart houden.
In soeppan 1 liter water, aspergestukjes, driekwart van tuinerwten en bouillontabletten aan de kook brengen.
Asperges in 5 min. beetgaar koken.
Bieslook fijn knippen, enkele sprietjes apart houden ter garnering.
Eieren loskloppen met 4 el room culinair, zout, peper en bieslook.
In koekenpan olijfolie verhitten en van eimengsel omelet bakken.

Soep met staafmixer pureren en rest van room toevoegen. Aspergepunten en rest van erwten erdoor roeren.
Soep door en door warm laten worden.
Omelet in reepjes snijden. Soep in vier borden scheppen en met omeletreepjes garneren. Serveren met stokbrood.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 6647
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Soepen
Datum: 30-11-2010
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee