Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Appel-kaastaart

Appel-kaastaart

Ingrediënten:

  • Kruimeldeeg:
  • 200 gram (patisserie)bloem
  • 150 gram ijskoude
  • botervlokjes
  • 15 gram fijne suiker
  • 1 eierdooier
  • 2 el ijskoud water
  • een snufje zout
  • Vulling:
  • 500 gram verse kaas
  • 80 gram fijne suiker
  • 4 eierdooiers
  • 100 gram zachte boter
  • 650 gram duimdikke
  • appelschijfjes
  • en: een taartvorm van 28 cm
  • doorsnee,
  • 4 beschuiten,
  • citroensap, wat extra suiker
  • en wat kaneel

Bereiding:

1 Maak het kruimeldeeg door de bloem, de botervlokjes, de 15 gram suiker, de eierdooier, ijkoud water en een snufje zout te kneden. Laat het deeg een uur rusten in de koelkast en kneed het dan nog één keer snel en goed door.

2 Verwarm de oven op 200 graden. Rol het deeg dun uit en leg het in de ingevette bakvorm. Verkruimel de beschuiten en strooi ze over de taartbodem. Roer de verse kaas met de 80 gram fijne suiker, 4 eierdooiers en 100 gram zachte boter tot een gladde pasta. Breng op smaak met citroensap en schep de kaascrème op het deeg. Schik er de appelschijfjes op. Zet de taart 20 min onderaan en vervolgens 30 min in het midden van de oven. Haal de taart uit de vorm en strooi meteen nog wat suiker en kaneel over de appeltjes zodat het kan smelten. Laat de taart afkoelen.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 666
Aantal personen: 1
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Gebak en Taarten
Datum: 01-12-2006
Land: Onbekend
Bron: Appeltaarten Weblog
Mijn favoriet: Nee