Recept van de dag: Paastaart

Friese dumpkes

Friese dumpkes

Ingrediënten:

  • 80 g gepelde hazelnoten
  • 100 g zachte boter
  • 200 g bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 325 g bloem
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder-djahé
  • 2 tl gestampte muisjes
  • Keukenmachine

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Maal de hazelnoten in een molentje of keukenmachine fijn. Klop in een kom met de handmixer de boter met de basterdsuiker tot een zachte massa. Klop de eieren erdoor. Voeg de bloem, het kaneelpoeder, het gemberpoeder en de gestampte muisjes toe en kneed alles tot een stevig deeg.

3.Rol op een met bloem bestoven werkvlak het deeg uit tot een lap van ca. 1 cm dik. Snijd het deeg in reepjes van 2 x 4 cm en leg ze op de bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak ze in ca. 25 min. gaar.

4. Neem de plaat uit de oven en druk de nog warme koekjes aan één kant in met de duim (dumpke).
Neem de koekjes van het blik en laat ze op een rooster afkoelen

Overge recept informatie:

Recept nummer: 6671
Aantal personen: 4
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Klein Gebak, High Tea, en Snoepgoed
Datum: 01-12-2010
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee