Recept van de dag: Spinaziesoep

Chocorolls

Chocorolls

Ingrediënten:

  • 500 g witte chocolade, geschaafd
  • 200 g suiker
  • 400 ml slagroom
  • zout
  • 300 g pure chocolade
  • garnering, bijv cacao, gehakte nootjes, goede kwaliteit hagelslag
  • Extra:
  • bakpapier

Bereiding:

Doe de witte chocolade in een hittebestendige bak
bij een metalen ‘bekken’ Smelt de suiker in een hoge pan en laat hem onder af en toe roeren doorborrelen tot het punt dat je denkt dat hij zal verbranden hij moet echt koken en heel donker van kleur zijn .
Schenk er de slagroom bij en maak je even uit de voeten. Het mengsel gaat nu heel hard bruisen, wees voorzichtig!
Doe er een snuf zout bij en laat nog even doorkoken, ter wijl je af en toe roert.

Giet het mengsel op het wittechocoladeschaafsel en klop met een garde door tot een egaal mengsel.
Giet de karamel op een groot vel bakpapier en strijk het glad met een spatel.
Laat afkoelen.
Draai kogels van de afgekoelde karamel en leg ze in de vriezer.
Smelt intussen de pure chocolade au bain-marie.
Haal de kogels door de chocolade en rol ze meteen door de garnering.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 6812
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Chocolade verrassingen en nagerechten
Datum: 06-12-2010
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee