Recept van de dag: Victoria sandwich

Lamsstoofpotje met dronken appeltjes

Lamsstoofpotje met dronken appeltjes

Ingrediënten:

  • 500 gram Lamsborstlappen
  • 2 uien
  • 60 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 deciliter bier (oud bruin)
  • 3 deciliter bouillon
  • 3 eetlepels appelazijn
  • 125 gram appelstukjes ( gedroogde )
  • 3 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • snufje vers gemalen peper
  • Voorbereidingstijd: 15 minuten
  • Bereidingstijd: 90 minuten

Bereiding:

1. Bestrooi het vlees met peper.
2. Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin het vlees rondom bruin.
3. Voeg de uien toe en fruit deze ± 3 minuten op middelhoog vuur mee.
4. Verdeel de bloem over het vlees en laat de bloem ± 2 minuten op zacht vuur garen.
5. Voeg het bier, de bouillon, de appelazijn en de appelstukjes aan het vlees toe en breng het gerecht al roerende aan de kook.
6. Voeg de kruidnagels en laurierblaadjes toe en laat het gerecht in 1-1½ uur afgedekt op zacht vuur gaar sudderen.

Lekker met aardappelpuree en snijboontjes.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 69
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Oven en Stoofschotels
Datum: 17-11-2006
Land: Onbekend
Bron: Vlees.nl recepten
Mijn favoriet: Nee