Recept van de dag: Paastaart

Engelse Trifle

Engelse Trifle

Ingrediënten:

  • Voor de crème anglaise:
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel fijne tafelsuiker
  • 150 ml melk
  • merg uit 1 vanillestokje
  • Voor de Trifle:
  • 1 eetlepel amandelsnippers goudbruin geroosterd in een droge koekenpan
  • één derde beker geklopte slagroom
  • 250 g verse cranberrycompote met steranijs
  • 4 plakken cake in blokjes
  • 3 eetlepels zoete sherry
  • 150 g kleingesneden vers fruit, bijvoorbeeld rijpe peren

Bereiding:

1.Maak eerst de crème anglaise.
2.Klop de eidooier schuimig met de suiker.
3.Doe de melk in een pan met het vanillemerg.
4.Breng dit mengsel al kloppend aan de kook en schenk het bij de eidooier.
5.Doe het mengsel terug in de pan en laat het, al roerend op een laag vuur binden.
6.Laat de saus afkoelen.

7.Doe de helft van de cake in vier mooie glaasjes.
8.Besprenkel met de helft van de sherry.
9.Leg daarop de helft van het fruit en de helft van de compote.
10.Schep daarop de helft van de crème anglaise.

11.Herhaal dit en sluit af met een laagje room.
Zet in de koelkast tot gebruik.
12.Garneer met de room en geroosterde amandelsnippers.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 6942
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Nagerechten
Datum: 10-12-2010
Land: Engeland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee