Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Clafoutis van kiwi en appel met gember en limoen

Clafoutis van kiwi en appel met gember en limoen

Ingrediënten:

  • 4 kiwi’s
  • 100 g suiker
  • 4 eieren
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 dl melk
  • 2dl room
  • geraspte schil van 1 limoen
  • 1 eetlepel gemberpoeder of
  • 1 koffielepel verse geraspte gember
  • 2 eetlepels poedersuiker om de clafoutis te bestrooien
  • enkele muntblaadjes

Bereiding:

1 Schil de kiwi’s en snijd ze in blokjes.

2 Warm de melk op met de gember en de limoenrasp en laat even trekken, zeef en laat de melk afkoelen.

3 Verwarm de oven voor
op 170°C.

4 Klop de eieren samen met de suiker schuimig. Klop de bloem door het suiker-en-eimengsel. Doe de melk, de room en het zout erbij en klop door tot er een glad beslag ontstaan is.

5 Schenk een dun laagje beslag in de bakvorm: Net genoeg om de bodem mee te bedekken, draai even met de vorm zo dat het beslag goed uitloopt.

6 Zet de vorm (circa 5 minuten) in de oven tot het beslag gestold is, de oven hoeft hiervoor nog niet op temperatuur te zijn.

7 Verdeel de kiwiblokjes over het gestolde beslag. Giet de rest van het beslag over de kiwi en bak de clafoutis, als de oven op temperatuur is in circa 40 - 45 minuten gaar en goudbruin (een mes dat er midden in gestoken wordt moet er schoon uit komen, bak indien nodig wat langer).

8 Laat de clafoutis buiten de oven tot lauw af koelen en bestrooi de clafoutis vlak voor het serveren met poedersuiker, schik er enkele muntblaadjes bij
Chef :
philippe van den bulck

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7063
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Nagerechten
Datum: 15-12-2010
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee