Recept van de dag: Griekse schnitzel met yoghurt-muntsaus

Thaise biefstuk met noodlesalade

Thaise biefstuk met noodlesalade

Ingrediënten:

  • 4 Biefstukken (à 125 gram)
  • 1 limoen
  • 2 cm gemberwortel
  • 5 eetlepels Nam Pla (Thaise vissaus)
  • 1½ eetlepel zonnebloemolie
  • 250 g mihoen
  • 2 paprika's (rode en gele)
  • 5 bosuitjes
  • 3 eetlepel sesamzaad
  • 3 eetlepels sesamolie
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)

Bereiding:

Voorbereidingstijd: 15 min.
Wachttijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 5 min.

1. Boen de limoen onder stromend water schoon, rasp de groene schil dun af en pers de vrucht uit. Schil de gemberwortel en rasp hem fijn. Roer 2 eetlepels van het sap met 2 eetlepels van de vissaus, de gember, de olie en peper naar smaak door elkaar.
2. Bestrijk de Biefstukken ermee en leg ze in een schaal. Lepel de rest van de marinade erover. Marineer het vlees minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast.
3. Kook intussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en spoel het af in een vergiet onder koud stromend water, laat goed uitlekken.
4. Snijd de paprika’s in kleine stukjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
5. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan lichtbruin en schud ze uit de pan.
6. Schep de mihoen met de paprika, de bosuitjes, de rest van de vissaus, 3 eetlepels limoensap, de limoenrasp, de sesamolie en peper en zout naar smaak door elkaar.
7. Rooster de Biefstukken op het rooster boven de gloeiende barbecue in 3-5 minuten bruin en rosé. Serveer de Biefstukken met de salade.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 707
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Hoofdgerechten
Datum: 04-12-2006
Land: Thailand
Bron: Vlees.nl recepten
Mijn favoriet: Nee