Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Gebakken peer

Gebakken peer

Ingrediënten:

  • bladerdeeg
  • peren op siroop
  • abrikozenconfituur,
  • voor de afwerking
  • voor de crème d'amandes:
  • 80g boter,
  • 10g maïzena,
  • scheutje rum,
  • 60g ei
  • 60 g banketbakkersroom
  • 200 g amandelspijs

Bereiding:

•Maak voor de crème d'amandes de boter zacht en meng er afwisselend ei, maïzena en spijs onder, voeg tenslotte de banketbakkersroom en de rum toe.
•Beboter de bakvorm en schik er het vel bladerdaag in, bak het voor (blind) gedurende 10 minuten in een oven van 200°.
•Vul nu de vorm voor 2/3 met de crème d'amandes, snij de halve peren lichtjes in en leg ze op de crème d'amandes, voorzie 1 halve peer per persoon.
•Bak ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.
•Laat de taart wat afkoelen en bestrijk ze tenslotte met warme abrikozenconfituur.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7096
Aantal personen: 6
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Gebak en Taarten
Datum: 16-12-2010
Land: België
Bron: Nagerechten be
Mijn favoriet: Nee