Recept van de dag: Griekse schnitzel met yoghurt-muntsaus

Imperial Flavours

Imperial Flavours

Ingrediënten:

  • 500 g Biefstuk (in kleine, korte, dunne plakjes gesneden)
  • 1 ui (in halve ringen gesneden)
  • 2 bosuitjes (in halve ringen gesneden)
  • 1 doosje shii-take (Japanse champignons)
  • 1 kleine paksoi
  • 1 rode peper (vers, in ringen gesneden)
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 1 blik bamboescheuten
  • 1 stukje gember (verse, ongeveer 2 cm)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 eetlepels olie
  • allesbinder
  • snufje zout
  • snufje zwarte peper (uit de molen)

Bereiding:

1. Verwijder de steeltjes van de shi-take en snijd ze in brede reepjes. Was de paksoi en snijd het witte gedeelte ook in brede reepjes en het groen wat fijner.
2. Maak vervolgens een sausje van het vocht van de bamboescheuten, soja saus en limoensap; voeg de in zeer dunne reepjes gesneden verse gember toe aan het sausje.
3. Kruid de biefstuklapjes met zwarte peper uit de molen en roerbak ze 1 minuut met de ui, bosui, rode peper en de knoflook in de zeer hete olie. Voeg daarna de paksoi en bamboescheuten toe en roerbak ze 1 minuut mee. Voeg het sausje toe en zet daarna het vuur laag, breng het op smaak met zout en bind het iets met allesbinder.

Lekker met wilde rijst en een compôte van litchi’s (chinese vruchten) en physalis (Japanse kers).

Overge recept informatie:

Recept nummer: 710
Aantal personen: 4
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Rundvlees, Kalfsvlees, Varkensvlees
Datum: 04-12-2006
Land: Amerika
Bron: Vlees.nl recepten
Mijn favoriet: Nee