Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Cocktail van tijgergarnalen met whisky

Cocktail van tijgergarnalen met whisky

Ingrediƫnten:

  • 500 g rauwe gepelde tijgergarnalen
  • 2 stengels bleekselderij, zeer fijn gesneden
  • 1/2 zak veldsla
  • 1 zakje rucolasla
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels whisky
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel gedroogde dragon

Bereiding:

Bleekselderij in kom leggen, kokend water erop schenken en na 1 min. bleekselderij in vergiet laten uitlekken.
Van veldsla eventuele worteltjes verwijderen, rucola grof scheuren. Bleekselderij met veldsla en rucola mengen.
Dressing kloppen van 5 el olie, 2 el whisky, mosterd, dragon en zout en peper naar smaak.

Garnalen goed droog deppen.
In koekenpan in rest van olie garnalen op matig vuur gaarbakken, af en toe omscheppen.

Rest van whisky over garnalen druppelen en op hoog vuur laten verdampen. Whiskydressing opkloppen en door sla scheppen.
Sla over zes mooie grote wijnglazen verdelen.
Garnalen erop leggen.
Eventueel garneren met groen van bleekselderij...

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7120
Aantal personen: 6
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Voorgerechten / Amuses
Datum: 04-01-2011
Land: Nederland
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee