Recept van de dag: Paastaart

Viscurry

Viscurry

Ingrediënten:

  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1/2 rode peper, fijngehakt
  • 2 tl verse gemberwortel, geraspt
  • 2 tl milde Indiase currypasta
  • 2 tl gemalen koriander -ketoembar
  • 200 ml kokosmelk
  • 600 g zeewolffilet, in grove stukken
  • 1 citroen, geperst
  • 3 el olie
  • 1/2 zakje verse koriander

Bereiding:

Uien pellen en 1 in dunne ringen snijden en andere fijnsnipperen.
In kom knoflook, rode peper, gember, currypasta en gemalen koriander door kokosmelk roeren.
Vis met citroensap en zout inwrijven.
In ruime pan uisnippers in 2 el olie fruiten.
Kokosmengsel aanlengen met 4 el heet water en in pan schenken.
Vis erop leggen en 10-15 min. sudderen tot vis gaar is en vocht is ingedikt. Intussen in koekenpan uiringen 5 min. in rest van olie fruiten.
Viscurry op smaak brengen met zout en garneren met uiringen en verse koriander

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7121
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Maaltijd suggesties
Datum: 06-01-2011
Land: India
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee